У поліції розповіли, хто лякає українців постійними «мінуваннями»
Категорія
Україна
Дата публікації

У поліції розповіли, хто лякає українців постійними «мінуваннями»

У поліції розповіли, хто лякає українців постійними «мінуваннями»
Джерело:  online.ua

Перший заступник голови Нацполії В’ячеслав Аброськін розповів, хто стоїть за десятками повідомлень про мінування, які надійшли до правоохоронних органів протягом останніх днів. За його інформацією, це робиться з території Росії, причому більшість електронних повідомлень прийшли з однієї IP-адреси.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку Аброськіна, лише за минулу добу до підрозділів поліції надійшло 37 неправдивих повідомлень про замінування 337 об`єктів в Києві, Дніпрі, Львові, Луцьку, Рівному, Харкові, Запоріжжі, Миколаєві, Полтаві, Черкасах, Одесі та Генічеську.

Через це правоохоронцям довелось евакуйовувати більше 32 тисяч громадян з 77 закладів швидкого харчування, 18 торговельних центрів, 6 гіпермаркетів, 16 житлових будинків, готелів, 5 станцій Київського метрополітену.

Майже всі повідомлення про замінування надходили на електронні адреси різних організацій та підприємств з поштового сервісу з присвоєною ІР-адресою, яка належить одному з приватних російських підприємств.

За даними заступника голови Нацполіції, численні неправдиві повідомлення про мінування здійснюються з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, що сьогодні невідомі «замінували» навіть Конституційний суд, де розглядається справа про законність указу президента про розпуск Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?