У поліції розповіли, як «злодії в законі» організували бунт в одеській колонії
Категорія
Події
Дата публікації

У поліції розповіли, як «злодії в законі» організували бунт в одеській колонії

У поліції розповіли, як «злодії в законі» організували бунт в одеській колонії
Джерело:  censor.net.ua

На переконання поліції, нещодавні заворушення в одеській виправній колонії №51 були чітко сплановані і виникли за вказівкою «злодіїв в законі». Про це сьогодні розповів перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Цензор.НЕТ ».

«У місцях позбавлення волі є своя злочинна ієрархія і свій кримінальний бізнес. Коли адміністрації колоній намагаються навести порядок, щоб туди не передавали наркотичні засоби, алкогольні напої, інші заборонені предмети, весь злочинний світ, який знаходиться в цих установах, повстає проти. Те, що сталося в Одесі, як раз і є одна з таких ситуацій», – пояснив Аброськін.

За словами заступника керівника Нацполіції, в день, коли почався бунт, кримінальних авторитетів, які відбували покарання в цій колонії, забрали для переміщення в інші виправні установи. Тому злочинна ієрархія чинила опір.

«Всім керують «злодії в законі», які налагодили систему отримання грошей. А якщо за стінами колонії керує злочинець, він і вибудовує злочинну структуру, куди входить гра в карти, інші азартні ігри. Гроші, які він при цьому отримує, виводяться за межі установи, а там розподіляються», – заявив Аброськін.

Про те, що заворушення планувалися заздалегідь, свідчить той факт, що коли ще навіть не почалася ця історія, під стінами колонії вже збиралися люди, які знімали те, що відбувається на камери.

«Вони також розмовляли по телефону з засудженими та обговорювали момент початку всіх цих активних дій. Тому це акція, заздалегідь спланована злочинцями», – запевняє Аброськін.

Нагадаємо, що за іншою версією, яку озвучив популярний одеський сайт «Думская», причини бунту полягали в наступному:

«П’ять днів тому там поранили ножем співробітника, який відповідає за тривалі побачення. Після цього побачення скасували. Також скасували спільні прийоми їжі в їдальні. Люди почали протестувати – не тільки через це, а й через погану якість їжі. Тоді начальник одеської кримінально-виконавчої служби Євген Ленивов пообіцяв провести «навчання» спецназу, тобто масове побиття. «Навчання» були призначені на сьогодні, ось ув’язнені і вирішили їх попередити бунтом», – стверджує неназване джерело «Думской».

Остаточно ситуацію в колонії вдалося владнати за кілька годин. Інформація про загиблих та втікачів, яку розповсюджувала «група підтримки», найнята кримінальними авторитетами, виявилась недостовірною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?