У Польщі десятки тисяч людей вийшли на протести: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі десятки тисяч людей вийшли на протести: з'явилися фото і відео

У Польщі десятки тисяч людей вийшли на протести: з'явилися фото і відео
Джерело:  TVN24

У столиці Польщі Варшаві сьогодні, 6 травня, десятки тисяч людей вийшли на "Марш свободи", аби висловити незгоду з діями уряду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVN 24.

Організатором маршу виступила найбільша опозиційна партія "Громадянська платформа".
"В акції також беруть участь й інші опозиційні сили. О 13:30 натовп вирушив з Банкової площі в напрямку площі Конституції, скандуючи: "Руки геть від самоврядування" і "Тут - Польща". Перед початком ходи перед присутніми виступили лідери опозиції", - йдеться в повідомленні.

За інформацією представника мерії Варшави, 70 тисяч осіб беруть участь у протестах, проте поліція називає значно меншу цифру – 9 тисяч осіб. Також відомо, що опозиція розраховує на участь не менш ніж 100 тисяч осіб.

Читайте також: Знищення українських пам’яток у Польщі: Інститут нацпам’яті показав карту

На протест люди прийшли з прапорами Польщі та Євросоюзу, а також транспарантами, табличками з гаслами, символікою профспілок, політичних партій і неурядових організацій.

Крім того, багато хто з учасників тримає у руках головний атрибут "Маршу свободи" - сині повітряні кулі. Очікується, що акція завершиться концертом.

Як повідомляв ONLINE.UA, сьогодні, 6 травня, у Москві також пройшов протест - на проспекті Сахарова кілька тисяч людей вийшли на мітинг під гаслом "Досить Путіна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?