Знищення українських пам'яток у Польщі: Інститут нацпам'яті показав карту
Категорія
Культура
Дата публікації

Знищення українських пам'яток у Польщі: Інститут нацпам'яті показав карту

Знищення українських пам'яток у Польщі: Інститут нацпам'яті показав карту
Джерело:  memory.gov.ua

В мережі з'явилася карта руйнувань українських пам'ятників у Польщі, а також польських - в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Український інститут національної пам'яті.

Читайте також: В МЗС обурені демонтажем пам'ятника воїнам УПА в Польщі

Зазначається, що за останні три роки у Польщі зруйнували або спаплюжили 15 українських пам'ятників, в той час як в Україні - 4 польські. Примітно, що всі польські пам'ятники в Україні були відновлені державним коштом, проте у Польщі не відновили жодного українського.

"Надмогильний пам'ятник воякам УПА у Грушовичах зазнавав нападів 5 разів: тричі він був помальований, згодом пошкоджений, а останнього разу - зруйнований. Щоразу меморіальний знак відновлювали зусиллями української громади. Усього з 15 українських пам'ятників 3 було знищено, 5 пошкоджено й 7 помальовано", - підкреслив начальник відділу обліку та збереження місць пам'яті Українського інституту нацпам’яті Павло Подобєд.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Інститут нацпам’яті призупиняє легалізацію меморіальних об'єктів Польщі в Україні та наполягає на розслідуванні фактів знищення українських місць пам'яті в Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?