У Польщі поглумилися з могил бійців УПА: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Польщі поглумилися з могил бійців УПА: опубліковано фото

У Польщі поглумилися з могил бійців УПА: опубліковано фото
Джерело:  Укрінформ

На українському військовому цвинтарі в Польщі невідомі вандали осквернили пам'ять воїнів Української повстанської армії.
Про це заявили в Об'єднанні українців у Польщі (ОУП) і в генконсульстві України в Любліні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Генконсул України в Любліні Василь Павлюк зазначив, що інформація про наругу надійшла 15 травня. Невідомі вандали прикріпили на надгробні плити двох воїнів УПА скляні рамки з написами про поховання в цьому місці "бандерівських бандитів, звірячих катів, які вбивали невинних польських жінок і дітей".
"Для польської державної та самоврядної адміністрації це буде тестом, чи вони готові засудити цей злочин і знайти його винуватців, а також підготувати схему протидії таким злочинам", - заявив голова ОУП Петро Тима.
Тима підкреслив, що поховання солдатів на українському військовому цвинтарі у селі Пікуличі поблизу Перемишля, - абсолютно легальне і профінансоване Польщею, і органи польської влади повинні відреагувати на цей злочин з урахуванням його масштабів і значення для українсько-польських відносин.
Український військовий цвинтар у Пікуличах є місцем поховання загиблих в'язнів табору для військовополонених УГА, армії УНР, а пізніше і членів УПА. Назва "українське військове кладовище" прийняли в 1994 році, а в 2000 році кладовище збільшили і перенесли туди останки 47 членів УПА, які загинули в 1946 році в селах Бірча і Лішня і їх околицях.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко в день пам'яті і примирення 8 травня об'єднав ветеранів Червоної армії і УПА і подякував їм за те, що боролися проти нацизму.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?