У Польщі повідомили про затримання двох співробітників українських спецслужб
Категорія
Події
Дата публікації

У Польщі повідомили про затримання двох співробітників українських спецслужб

У Польщі повідомили про затримання двох співробітників українських спецслужб
Джерело:  zaxid.net

У ресторані польського міста Ярослав (Підкарпатське воєводство) слідчими Центрального антикорупційного бюро були затримані 6 осіб, у тому числі два українці, які заявили, що вони є офіцерами спецслужб України. Про це передає ONLINE.UA з посиланням на Zaxid.net.

Прес-служба Центрального антикорупційного бюро Польщі повідомила на своєму сайті, що затримання пов’язані з контрабандою великої кількості бурштину з України.

Спецоперація із затримання відбулась 13 вересня приблизно о 18:00. Зазначається, що під час арешту підозрюваних використовувались шумові гранати.

Водночас, у антикорупційному бюро не уточнили, співробітниками яких спецслужб представилися українці.

Варто відзначити, що кілька тижнів тому президент України Володимир Зеленський вніс у парламент законопроект №2059 про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон. У цьому документі пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 240-1 «Незаконний видобуток бурштину».

У разі ухвалення ця стаття передбачатиме штраф у розмірі 51-170 тис гривень або обмеження волі на строк від 3 до 6 років або позбавлення волі на той самий строк за реалізацію, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення або переробку незаконно добутого бурштину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?