У Польщі розповіли про новий спосіб захисту на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі розповіли про новий спосіб захисту на кордоні з Білоруссю

У Польщі розповіли про новий спосіб захисту на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

У Польщі планують будівництво загороджень на кордоні з Білоруссю. До цього владу країни спонукає найгостріша мігрантська криза в історії країни.

Джерело: TV Republika

Стіна на кордоні Польщі та Білорусі

Будівництво стіни на кордоні з Білоруссю розпочнеться близько 25 січня.

Будівельні роботи виконуватимуть три компанії. Перший із цих підрядників зведе стіну ділянками загальною протяжністю 105,5 км, а другий – 80,7 км.

Близько 25 січня будівельні майданчики будуть здані для подальших робіт, – повідомила Прес-секретар прикордонної служби лейтенант Міхальська.

Далі підрядники мають приступити до будівництва. Частина кордону, де буде стояти стіна, розділена на чотири ділянки. Робота на них буде проводитися одночасно, у тризмінній системі.

Також речниця повідомила, що коли почнеться будівництво, прикордонники обов’язково запросять на об’єкт журналістів – до 1 березня на кордоні з Білоруссю заборонено перебувати, а відвідування ЗМІ в цій зоні організовуються та відбуваються у присутності прикордонної служби.

На будівництво буде використано понад 50 тис. тонн сталі.

Ціна стіни на кордоні з Білоруссю

За підрахунками Міністерства внутрішніх справ та адміністрації, на виконання всіх робіт було укладено контракт на суму понад 1 млрд злотих, з яких понад 589 мільйонів злотих – це ціна сталевих прольотів, а понад 644 – будівельні роботи.

Наступним етапом, пов’язаним із будівництвом стіни, стане підписання договорів на електронний шлагбаум.

Стіна загальною довжиною 186 км і висотою понад 5,5 м має бути готова у червні цього року.

Як розповіла заступниця керівника прикордонної служби Польщі Віолета Гожковська, стіна матиме вигляд паркану, який не вдасться перейти за допомогою будь-яких інструментів, драбин чи дощок.

Огорожу обладнають спеціальним пристроєм виявлення руху, який буде сигналізувати про спроби нелегального перетину кордону.

У взаємодії з камерами, що мають датчики руху, ця система утворює набір безпеки, який буде виявляти щонайменше дві фізичні ознаки об'єкта, а також вказуватиме напрямок перетину державного кордону, - пояснила Гожковська.

Про будь-які спроби виходу на прикордонну смугу або порушення огорожі буде повідомлятися в центри спостереження, де цілодобово чергуватимуть оператори. Крім того, охорону кордону посилять додатковою групою з 750 прикордонників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?