У Польщі знову знайшли уламки ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі знову знайшли уламки ракети

У Польщі знову знайшли уламки ракети
Джерело:  online.ua

В одному з лісів центрально-північної частини Польщі, що знаходиться поблизу міста Бидгощ, знайшли уламки об’єкта військового призначення. За попередніми даними, це може бути ракета "повітря-земля".

Джерело:  RMF24

У лісі на півночі Польщі знайшли уламки ракети

Варто звернути увагу на те, що сам факт знахідки об’єкта військового характеру вже офіційно підтверджений.

Знайдено залишки неідентифікованого військового об’єкту. Ситуація не загрожує безпеці місцевих мешканців, – виступило із заявою з цього приводу Міністерство оборони Польщі.

Генпрокурор Збігнєв Зьобро також повідомив, що члени його команди під наглядом Національної прокуратури розпочали розслідування щодо решток військово-повітряного об’єкта, який виявили у лісі за близько десяток кілометрів від Бидгоща. До цього розслідування також залучені військові експерти, поліція, жандармерія.

Про що вдалося дізнатися журналістам

Згідно з даними місцевих журналістів, знайдена ракета належить до класу "повітря-земля". Попри те, що її знайшли 26 квітня, вона могла впасти якийсь час тому.

Окрім того, наголошується, що на уламках нібито є написи російською мовою, що може вказувати на зброю радянського виробництва, та нібито відсутня бойова частина. Польська влада поки не коментує цю інформацію.

Місцеві мешканці озвучили журналістам свої припущення про те, що це може бути не ракета, а безпілотник.

Що важливо розуміти, ліс, де знайшли ракету, знаходиться за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю Росії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?