У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав та плювався у бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав та плювався у бійців ЗСУ

У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав та плювався у бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

У Полтаві СБУ та Нацполіція затримали фітнес-блогера, який систематично ображав бійців ЗСУ та сам фіксував це на камеру.

Джерело: СБУ

СБУ затримала провокатора, який ображав військових

У СБУ зазначили, що затриманий є палким прихильником кремлівських наративів про війну в Україні. ЗМІ повідомляють, що йдеться про блогера Романа Заволоку.

Задокументовано випадок, коли, перебуваючи у середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату, - йдеться у повідомленні.

Він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні у розв’язанні війни РФ проти України та «вбивають людей за гроші».

Більше того, фігурант плюнув у одного із військових. Ним виявився боєць ЗСУ, який повернувся з фронту, отримавши контузію і численні поранення внаслідок підриву на міні. За даними слідства, провокатор фіксував свої злочинні дії на камеру.

Потім це відео він виклав у свій Інстаграм.

Як встановила СБУ, у такий спосіб фігурант вже неодноразово намагався дискредитувати українських захисників, які воюють з російськими загарбниками.

Після останнього найбільш резонансного випадку чоловік намагався переховуватися від правосуддя. Однак правоохоронці затримали його.

Наразі правоохоронці вирішують питання про підозру.

Військкомат направив подання до СБУ щодо провокатора

Раніше стало відомо, що Полтавський обласний ТЦК та СП направив подання до Служби безпеки України щодо затриманого за ст. 435-1 ККУ — образа честі та гідності військовослужбовця, ст. 436-2 ККУ — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Там додали, що Заволоці вже оголосили про підозру за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення — дрібне хуліганство.

У військкоматі повідомили, що проти блогера вже дає свідчення військовослужбовець Олександр Мацько, якого затриманий фіксував на камеру.

У ТЦК розповіли, що Олександр Мацько є старшим солдатом ЗСУ, який захищає Україну з 2016 року. Він служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії «Донбас».

Читайте також:

  • У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ

  • Херсонка наводила російські дрони на лікарні міста — СБУ

  • СБУ затримала чотирьох військкомів, які продавали довідки мобілізованим

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?