У Порошенка несподівано підтримали пропозицію Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка несподівано підтримали пропозицію Зеленського

У Порошенка несподівано підтримали пропозицію Зеленського
Джерело:  online.ua

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко підтримала пропозицію президента України Володимира Зеленського призначити на посаду міністра закордонних справ Вадима Пристайка. Про це вона заявила сьогодні у Києві, перебуваючи на презентації платформи «Безпека. Жінки. Світ», інформує ONLINE.UA.

«Я оптиміст щодо кадрового питання – призначення Пристайка на посаду міністра закордонних справ. І мені здається, що в принципі ідея, щоб новий міністр закордонних справ з’явився до саміту Україна – ЄС та міг уже його повноцінно готувати, – це хороша ідея», – повідомила Геращенко.

Як відомо, 6 червня Верховна Рада відмовила президенту Зеленському у звільненні глави МЗС Клімкіна, міністра оборони Полторака і глави СБУ Грицака. Депутати відмовилися це робити, мотивуючи тим, що президент не представив парламенту кандидатур тих, хто замінить звільнених міністрів.

Ірина Геращенко, крім того, що займає посаду першого заступника голови Верховної Ради, також є третім номером у партійному списку «Європейської солідарності» – партії, яку очолює колишній президент Петро Порошенко.

Закордонні експерти вважають, що призначення Вадима Пристайка на посаду міністра закордонних справ України вказує на те, що міжнародна політика президента Володимира Зеленського буде у значній мірі наслідувати політику його попередника Петра Порошенка. Про це, зокрема, нещодавно заявив Александр Кларксон, експерт-міжнародник з Королівського коледжу у Лондоні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський нещодавно розповів, що пропонував Павлу Клімкіну залишитись на посаді глави МЗС України, але той відмовився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?