У Порошенка пообіцяли «жорсткий опір» спробам скасувати мовний закон
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка пообіцяли «жорсткий опір» спробам скасувати мовний закон

У Порошенка пообіцяли «жорсткий опір» спробам скасувати мовний закон
Джерело:  news.liga.net

Колишній президент України пообіцяв «жорсткий опір» тим, хто спробує скасувати чи змінити прийнятий у квітні мовний закон. Про це йдеться у заяві партії «Європейська солідарність», яку очолює Порошенко, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net ».

У команді екс-президента вважають, що за атакою за українську церкву та мову стоять проросійській реваншисти. Для політиків, які орієнтуються на Москву, українська мова є сильним подразником, оскільки є основою ідентичності української нації.

Як відомо, днями до Конституційного суду була подана заява від 51 народного депутата, які просять суддів визнати закон про мову таким, який не відповідає нормам Конституції. Ініціатором подання заяви в КС стати депутати Вадим Новинський та Олександр Долженков.

Паралельно у Окружному адміністративному суді міста Києва було відкрито провадження в адміністративній справі про скасування реєстрації ПЦУ – Православної церкви України, предстоятелем якої є митрополит Єпіфаній. Відповідну заяву до суду подала УПЦ МП.

Нагадаємо, що вчора українські журналісти дізналися, скільки кум Путіна Віктор Медведчук буде витрачати на придбані телеканали. Крім цього, стало відомо, з яких джерел буде проводитись це фінансування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?