Журналісти дізналися, скільки кум Путіна буде витрачати на придбані телеканали
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти дізналися, скільки кум Путіна буде витрачати на придбані телеканали

Журналісти дізналися, скільки кум Путіна буде витрачати на придбані телеканали

Новина про те, що проросійський політик Віктор Медведчук придбав вже третій загальноукраїнський телеканал, стривожила не тільки депутатів парламенту, але й журналістів. Адже новий власник, швидше за все, змінить редакційну політику заради своїх політичних інтересів. Для цього, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net », кум Путіна готовий витрачати до 20 млн доларів на рік.

Всі три телеканали Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZIK поки не мають великої аудиторії. За даними ТБ панелі Індустріального телевізійного комітету, за підсумками травня їхня частка становить близько 3% у міській аудиторії 18-54 років.

Якщо ж брати всіх українських телеглядачів віком від 4 років, то телеканали «друзів Кремля» дивляться 5,96% загальної аудиторії (3,08% – «112 Україна», 1,59% – NewsOne, 0,96% - ZIK).

Джерела фінансування нового медіахолдингу відслідкувати важно. Але цікавим є факт, що компанія дружини Медведчука Оксани Марченко – «НЗНП Трейд» у 2015 році майже без конкурсу отримала право на розробку великого нафтогазового родовища у російському Ханти-Мансійському окрузі. Причому масштаби Гавриковського родовища настільки великі, що експерти називають його одним з трьох найбільш перспективних за обсягом запасів у Росії.

Віктор Медведчук не спростовує те, що його дружина володіє бізнесом у Росії. Більше того, за його словами він сам займається її нафтогазовим бізнесом. Враховуючи це, можна спрогнозувати, що з фінансуванням придбаних в Україні телеканалів у кума Путіна проблем не буде.

Нагадаємо, що вчора журналістка Тетяна Даниленко заявила про плани Медведчука купити ще два українські телеканали: «5 канал» та «Прямий». Щоправда, ці слова навряд чи можна сприймати всерйоз, оскільки власником цих двох мовників є екс-президент Петро Порошенко. Оскільки колишній глава держави збирається продовжувати активну політичну діяльність, він вкрай зацікавлений у збереженні та збільшенні медійного впливу на українських виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?