У Порошенка пояснили, чому Портнов подає проти нього заяви
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка пояснили, чому Портнов подає проти нього заяви

У Порошенка пояснили, чому Портнов подає проти нього заяви
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Адвокат колишнього президента Петра Порошенка Ігор Головань вважає подання заяв про нібито вчинення злочинів його клієнтом «юридичним тролінгом», який не матиме правових наслідків. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

За словами Голованя, свої заяви колишній заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов подає з метою дискредитації, причому не лише Порошенка, а й всієї України. Це робиться в інтересах Росії.

«Уся ця кампанія юридичного тролінгу, її пілотні документи спрямовані на підтримку РФ... У цього немає мети притягнути до відповідальності, усі розуміють, що там немає складу злочину... Значить, заяв має бути багато», – заявив адвокат Порошенка.

На питання від журналістів, чи планується проведення допиту Петра Порошенка чи якісь інші слідчі дії щодо нього, Ігор Головань зазначив:

«Мені про слідчі дії нічого не відомо. Дуже розраховую на те, що єдиною можливою слідчою дією... буде допит самого заявника».

Адвокат Порошенка повідомив, що вже подав відповідну заяву до ДБР. Головань переконаний, що допит Андрія Портнова стане підставою для закриття провадження за його заявами.

Народний депутат від БПП Володимир Ар’єв, в свою чергу, вважає, що на сьогодні «руками Портнова Росія намагається за допомогою спроби реваншу помститися, і це спроба помсти не лише колишньому президенту, це спроба помсти Україні».

«Те, що це інструмент Кремля, думаю, багатьом зрозуміло... Упевнений, що з юридичної точки зору все це провалиться, жодних юридичних підстав немає... Це робиться для того, щоб протягом передвиборної парламентської кампанії дискредитувати Україну та українськість», – зазначив Ар’єв.

Нагадаємо, що протягом останніх тижнів Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань 4 клопотання та заяви про злочини, вчинені Петром Порошенко.

Портнов звинувачує екс-президента у державній зраді (надіслав кораблі у Керченську протоку, що зірвати вибори), відмиванні коштів (продав Сергію Тігіпко землю під колишнім заводом «Ленінська кузня»), зароблянні на поставках у армію (справа «Укроборонпрому») та спробі узурпації судової влади.

Також колишній український високопосадовець бажає притягнути Порошенка до відповідальності за легалізацію в офшорах злочинних доходів, несплату податків та вимагає арештувати всі його активи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?