У Порошенка ще не визначились з наступним головою Нацбанку - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Порошенка ще не визначились з наступним головою Нацбанку - ЗМІ

У Порошенка ще не визначились з наступним головою Нацбанку - ЗМІ

Президент України Петро Порошенко не узгодив кандидатуру наступника Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна", яке цитує дані власних джерел.

За словами джерела, про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева на зустрічі з топ-менеджерами найбільших банків.

"Очолити НБУ повинен досвідчений банкір, технократ, не політик. Можу сказати, що він серед нас", - додала вона.

Читайте також: Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію — журналіст

За даними джерела, на зустрічі Гонтаревої з банкірами був присутній основний кандидат на посаду голови НБУ – голова правління "Райффайзен Банку Аваль", віце-президент Європейської бізнес-асоціації Володимир Лавренчук.

Також у НБУ відзначили, що Гонтарева у якості голови НБУ провела свою останню зустріч із топ-менеджментом банківської спільноти.

На зустрічі вона назвала найбільші досягнення команди НБУ за три роки: Встановлення макрофінансової стабільності в країні, перехід до режиму інфляційного таргетування, очищення банківського сектора, проведення внутрішньої організаційної трансформації НБУ і отримання інституційної незалежності центрального банку.

Гонтарева також підкреслила, що команда НБУ продовжує активно працювати над втіленням комплексної програми розвитку фінансового сектора України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, що Гонтарева призначила з 11 травня виконуючим обов'язки голови НБУ свого першого заступника Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?