У Порошенка зробили важливу заяву про майбутню зустріч з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Порошенка зробили важливу заяву про майбутню зустріч з Путіним

У Порошенка зробили важливу заяву про майбутню зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

Факт проведення  зустрічі в "нормандському форматі" 19 жовтня в Берліні  є великим успіхом для України, при цьому від переговорів не варто чекати нічого надприродного, заявив заступник глави Адміністрації президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 5 канал ».


"Важливий сам факт того, що ця зустріч (в «нормандському форматі» в Берліні 19 жовтня - Ред.) відбудеться, оскільки я б хотів нагадати, що ще в серпні цього року президент Росії відмовлявся від будь-яких контактів, будь-яких форматів для обговорення виконання Мінських домовленостей», - сказав Єлісєєв.


«По-друге, я абсолютно згоден з тим, що не повинно бути надочікувань. Для нас ця зустріч розглядається в контексті саміту Європейської Ради, який якраз відбудеться 20 жовтня в Брюсселі, на якому, до речі, буде розглянута стратегія розвитку відносин ЄС з Росією на нових умовах", - додав Єлісєєв.


"Тому саміт в «нормандському форматі» буде ще однією можливістю, наданою Росії для того, щоб продемонструвати нездатність або небажання виконувати Мінські домовленості. І результатом демонстрації цього небажання буде подальше рішення Європейського Союзу про продовження санкцій, або в разі потреби їх посилення", - сказав Єлісєєв.


Він також додав, що російська пропаганда буде намагатися використовувати факт зустрічі таким чином, щоб показати, ніби не існує міжнародної ізоляції РФ.


"Завтра (19 жовтня - Ред.) російська пропаганда почне розповідати, що вони використовували саміт «нормандської четвірки» для того, щоб тиснути на Україну, щоб вона забезпечила виконання так званих "політичних умов" Мінських домовленостей, що, насправді, не буде відповідати дійсності», - сказав Єлісєєв.


«Крім того, пропаганда буде намагатися використовувати той факт, що немає міжнародної ізоляції Росії, особливо в умовах, коли Франція відмовилася від проведення візиту Путіна до Парижа, їм важливо показати, що, принаймні, якась міжнародна увага до Росії здійснюється", - додав заступник голови АП.



Як повідомляв ONLINE.UA, в ході  зустрічі лідерів країн "нормандського формату" - президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна - від України будуть домагатися зобов'язань щодо виконання політичних пунктів Мінських угод, заявив глава французького МЗС Жан-Марк Еро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?