У Порошенка звинуватили Зеленського у плагіаті промови
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка звинуватили Зеленського у плагіаті промови

У Порошенка звинуватили Зеленського у плагіаті промови
Джерело:  online.ua

Речник колишнього президента Петра Порошенка Святослав Цеголко звинуватив Володимира Зеленського в плагіаті. У своєму Facebook він наводить докази про те, що новий президент поцупив частину промови колишнього глави держави.

За словами Цеголка, президент Зеленський скопіював цілий абзац з виступу Петра Порошенка на з’їзді партії «Європейська Солідарність». В якості підтвердження цього звинувачення він розмістив уривок відео з нещодавнього виступу колишнього президента у «Мистецькому Арсеналі», де минулими вихідними проходив з’їзд партії Порошенка.

Прес-секретар екс-президента порадив Зеленському найняти спічрайтера:

«Приємно, що Володимир прислухається до Петра Порошенка. Але окрім коректора варто найняти і спічрайтера», – написав Цеголко у своєму Facebook.

За словами речника Порошенка, Зеленський використав уривок з промови Порошенка під зустрічі з главою Європейської ради Дональдом Туском у Брюсселі. Текст, який став причиною конфлікту, виглядає наступним чином:

«Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі».

Цікаво, що плагіат стався усього за кілька днів після появи оригінального тексту. Порошенко свою промову оголосив 31 травня у Києві, а Зеленський – сьогодні, 5 червня, у Брюсселі.

Автором значної кількості офіційних промов Петра Порошенка є його спічрайтер Олег Медведєв. У минулому Медвєдєв довгий час співпрацював в якості політтехнолога в штабі Юлії Тимошенко. До команди Порошенка в якості радника він приєднався у 2014 році. Незадовго до завершення своєї президентської каденція колишній президент нагородив Олега Медвелєва орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?