У Porsche пропонували Путіну відновити виробництво Волги на заводах Volkswagen
Категорія
Світ
Дата публікації

У Porsche пропонували Путіну відновити виробництво Волги на заводах Volkswagen

У Porsche пропонували Путіну відновити виробництво Волги на заводах Volkswagen
Джерело:  online.ua

Представник наглядової ради Porsche Зігфрід Вольф два місяці тому написав листа російському диктатору Володимиру Путіну, в якому запропонував випускати автомобілі "Волга" на російських заводах Volkswagen у Калузі та Нижньому Новгороді. 

Джерело:  Der Spiegel

Porsche хотіла відновити виробництво Волги на заводах Volkswagen у РФ

Що важливо розуміти, Вольфа одним із найавторитетніших гравців європейського автопрому.

Не можна також не згадати про те, у 2008 році Вольф увійшов до ради директорів компанії мільярдера "Російські машини", до якої, зокрема, входить група ГАЗ, а за два роки навіть очолив її.

Журналісти звертають увагу на те, що письмове звернення Вольфа до очільника Кремля починається зі слів: "Шановний Володимире Володимировичу".

У листі він скаржиться на те, що наразі у країні-агресорці є брак якісних автомобілів.

Вольф намагався переконати Путіна, що його інвестиційний проєкт з відновлення виробництва легкових автомобілів "може вирішити цю проблему".

Бізнесмен попросив на ці цілі кредит на суму понад 60 мільярдів рублів із пільговою відсотковою ставкою в 1% і півмільярда рублів на дослідження та розробки у 2023 і 2024 роках. Крім того, згідно з висунутою пропозицією, російська влада має протягом дев'яти місяців виплачувати щонайменше дві третини заробітної плати співробітникам на калузькому і нижегородському заводах.

Ба більше, також Вольф висунув пропозицію щодо відновлення виробництва автомобілів бренду Skoda, що належить Volkswagen.

Як Путін відреагував на цю пропозицію

За словами журналістів, російський диктатор був вражений пропозицією німця.

З огляду на стан автомобільної промисловості, ми можемо підтримати цю ідею, - нібито відповів на лист Вольфа президент РФ.

Однак ця угода остаточно зірвалася, оскільки Арбітражний суд Нижегородської області заарештував майно Volkswagen у Росії за позовом групи "ГАЗ".

Російська компанія у своїй скарзі вимагала визнати недійсним розірвання Volkswagen угоди про контрактне складання автомобілів у Нижньому Новгороді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?