У Повітряних силах назвали головне завдання ЗРК Patriot в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах назвали головне завдання ЗРК Patriot в Україні

У Повітряних силах назвали головне завдання ЗРК Patriot в Україні
Джерело:  online.ua

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що системи ППО Patriot розраховані на прикриття неба над стратегічними обʼєктами та обʼєктами критичної інфраструктури, а використовувати їх для збиття російських С-300 не раціонально.

Джерело: Юрій Ігнат

Як Україна використовує ЗРК Patriot 

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, для чого будуть використовувати ЗРК Patriot в Україні.

Завдання Patriot найперше все ж таки проти балістики, зберігати прикриття наших стратегічних об’єктів у державі, об’єкти критичної інфраструктури, а особливо атомні електростанції, куди противник уже бив. Не по самих станціях, а по підстанціях, які їх живлять, - розповів Ігнат.

За його словами, це є надзвичайно важливим, і це повинно бути сигналом для європейських партнерів, що у цьому полягає не лише безпека України, але й Європи.

Тому що підстанції уже не раз були атаковані (військами РФ, - ред.). Якщо вони перестануть функціонувати, то є серйозна загроза для самих енергоблоків, - сказав він.

Чи будуть використовувати ЗРК Patriot проти С-300

Якщо буде необхідність, буде серйозна загроза і буде можливість, так, безумовно, буде прийнято рішення про збиття і 300-х ракет, - пояснив Ігнат.

Проте на його думку, ефективніше знищувати самі пускові установки С-300, аніж боротися з ракетами.

Нагадаємо, що перші комплекси Patriot прибули до України у середині квітня.

Рішення про передачу Україні Patriot було прийнято 21 грудня 2022 року. Батарея ЗРК увійшла до нового пакету військової допомоги США.

У січні 2023 Німеччина повідомила, що передасть Україні ще одну батарею Patriot, а Нідерланди дві пускові установки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?