Командувач Повітряних сил вперше показав Patriot в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач Повітряних сил вперше показав Patriot в Україні

Командувач Повітряних сил вперше показав Patriot в Україні
Джерело:  online.ua

21 квітня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук вперше перевірив бойові позиції ЗРК "Patriot" на одному з напрямків — він також показав перше фото американської системи безпосередньо в Україні.

Джерело: Микола Олещук

Patriot уже в Україні — перше історичне фото

Очільник Повітряних сил ЗСУ звернув увагу на те, що українським зенітниками вдалося успішно завершити навчання значно раніше запланованих термінів, що пришвидшило постання американської системи в Україну.

Окрім того, Микола Олещук традиційно подякував міжнародним партнерам, які передали зенітний ракетний комплекс, а також усім, хто долучився до цього процесу

За його словами, більше новин про ЗРК "Patriot" Повітряні сили оприлюднять згодом.

На фото позаду мене пускова установка ЗРК "Patriot", яка вже несе бойове чергування в системі протиповітряної оборони України! Хоч у невеликій кількості, але по-факту уже маємо на озброєнні сучасні західні зенітні ракетні системи: NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші. Аби пазл перспективної української ППО остаточно склався, Повітряним силам потрібен винищувач F-16! Тримаймо небо і чекаємо гарних новин із Рамштайну! - написав Микола Олещук.

Микола Олещук на тлі ЗРК ЗРК "Patriot" (фото - t.me/MykolaOleshchuk/26)

Що важливо знати про Patriot

Як уже згадувалося раніше, Patriot — це зенітно-ракетний комплекс (ЗРК), який використовує армія США та ще декілька її союзників.

Ці системи виробляють у Raytheon Technologies. Вони отримали свою назву від радіолокаційного компонента системи озброєння. AN/MPQ-53, який є серцевиною системи, відомий як «Радар стеження з фазованою решіткою для перехоплення цілі».

Що важливо розуміти, Patriot використовує передові ракети-перехоплювачі з повітря та високоефективні радіолокаційні системи.

18 квітня 2023 року було офіційно повідомлено про прибуття першого комплексу до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?