У Повітряних силах назвали головну проблему протягом останніх атак армії РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах назвали головну проблему протягом останніх атак армії РФ по Україні

У Повітряних силах назвали головну проблему протягом останніх атак армії РФ по Україні
Джерело:  online.ua

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, іранські дрони типу "Шахед" на озброєнні злочинної армії РФ наразі лишаються головною проблемою для підрозділів ППО.

Джерело: "Українська правда"

Чому Шахеди останнім часом стали проблемою для української ППО

Іранські дрони – це головний біль. Їх все одно важко збивати. Коли їх летить багато, вони використовують різні маршрути, притискаються низько до землі, їх важко дістати літаком. Бо швидкість самого дрона – 150 км/год, а винищувач летить зі швидкістю мінімум 400 км/год. Не можемо ми цей дрон дістати в нічний час засобами ППО сухопутних військ чи мобільними вогневими групами, - пояснив Ігнат.

Він підкреслив, що російські військові злочинці навмисно запускають іранські БпЛА вночі із метою виснажити сили українських ППО.

Зокрема, щоб українські Сили оборони витрачали на них зенітні ракети.

Таким чином ворог може побачити, де стоять українські комплекси, робити корегування при ракетному ударі уже з кораблів чи літаків.

Чому санкції Заходу не зупинили виробництво ракет в Росії  

Речник ПС ЗСУ визнав, що введені Заходом санкції не працюють на повну силу і Росія і надалі має змогу виробляти ракети для масованих атак по Україні.

Вочевидь, Росія знайшла можливість обходити санкції за рахунок окремих країн, які співпрацюють з нею, та отримує технологічні речі, які сама виготовляти не може: плати, чіпи, напівпровідники. Це те, без чого ракета не полетить. Тому сподіваюся, що Росію дотиснуть санкціями. Якщо санкції комплексно будуть працювати і будуть контролюватися, тоді можна Росію буде поставити на місце, - зазначив Ігнат.

 Водночас, за словами Ігната, навіть за наявності достатньої кількості комплектуючих, процес виробництва нових ракет не є швидким, адже їх мають не просто створити, але й протестувати та доставити на ракетоносії, а це займає певний час.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?