У Повітряних силах розкрили деталі щодо модернізованих Росією Шахедів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах розкрили деталі щодо модернізованих Росією Шахедів

У Повітряних силах розкрили деталі щодо модернізованих Росією Шахедів
Джерело:  online.ua

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, наразі іранські ударні БпЛА типу "Shahed " почали збирати в Росії і, ймовірно, можуть модернізувати.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про відмінності модернізованих Шахедів 

Я не маю такої інформації про витривалість та швидкість. Швидкість "Шахеда" умовно може змінюватися. Він може летіти як 120, так і до 180 км/год. Як запрограмують, так він і буде летіти, - пояснює Ігнат.

Речник не виключає, що росіяни можуть модернізовувати дрони іранської розробки. Проте, на його думку, такі зміни не будуть значними.

Те, що вони можуть бути дещо модернізовані, мається на увазі використання інших матеріалів, можливо, композитні для того, щоб ускладнити їх виявлення - це можливо. Можливо, є якісь моменти незначні, які модернізується. Але все одно це той самий шахед, - зазначає речник ПС ЗСУ.

Чому армія РФ посилила атаки дронами по Україні 

За інформацією військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, за перші 10 днів вересня армія РФ випустила по Україні 168 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, що більше, ніж за увесь серпень, та трохи менше за червень.

Коваленко підкреслив, що переважна більшість атак спрямована на портову інфраструктуру на Одещині.

Не виключено, що ця занадто дорога і дефіцитна форма терору вичерпала свій ресурс. А тому, по Дунайській портовій інфраструктурі зосередили дрони, - припускає аналітик, коментуючі скорочення саме ракетних атак.

На його думку, нещодавно в Росії поділились планами щодо виробництва 6 тис іранських БпЛА на рік, тобто, приблизно по 500 одиниць щомісяця.

Такої кількості не міг виробляти Іран. Сама ж РФ, до повномасштабного вторгнення в Україну, за роки, змогла накопичити близько 2 500 дронів різного типу. На налагодженому виробництві ББ "Ланцет" немає і близько таких обсягів випуску, - підкреслює Коваленко.

Він зробив висновок, що РФ не мала можливості за літо відкрити великосерійне виробництво Shahed-136, яке перевищувало б виробництво наявних зразків БПЛА, але, "попередній показник нальотів за вересень дещо насторожує".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?