У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів
Джерело:  online.ua

Від початку весни російські військові змінили тактику обстрілів України. Здебільшого вони атакують території, до яких можуть дістати.

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів

Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об’єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує, – сказав він.

Ігнат зазначив, що, за даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні 7 тис. ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території Росії. Вони не долітали, – сказав речник.

За словами Ігната, росіяни можуть виготовляти ракети для С-300 та С-400. Також нещодавно з’явилась інформація про відновлення виробництва ракети Х-50.

Можливо, взялись за неї, тому що мають з чого робити і, можливо, тому, що вона дешевша. Це така сама крилата ракета, як Х-101, в принципі її можна збивати засобами ППО, – додав він.

Єрмак пояснив логіку російських атак дронами

В Офісі президента заявили, що Росія змінює логіку ударів по Україні.

За словами очільник ОП Андрій Єрмак, тепер під загрозою саме цивільна інфраструктура, росіяни змінюють логіку атак.

Логіка дій росіян — терор, направлений на цивільну інфраструктуру. Він не спрацює, так само, як і геополітичний шантаж. Маємо вистояти, повернути всі наші території та покарати ворога. Це наша історична місія, — зазначив Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?