Нічна атака дронів. Повітряні сили ЗСУ озвучили результати роботи ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Нічна атака дронів. Повітряні сили ЗСУ озвучили результати роботи ППО

Нічна атака дронів. Повітряні сили ЗСУ озвучили результати роботи ППО
Джерело:  online.ua

Вчора ввечері, 27 березня, у кількох областях України було оголошено повітряну тривогу. Ворог атакував Україну ударними безпілотниками.

Джерело: Командування Повітряних Сил ЗСУ, Генштаб ЗСУ, КМВА, Сергій Лисак

Скільки БПЛА знищили Повітряні сили

Вночі 27 березня 2023 року противник атакував Україну ударними безпілотниками "Shahed-136/131" та керованими авіаційними бомбами.

Атака "шахедів" здійснювалась з північного та південно-східного напрямку.

Винищувачі окупантів Су-35 вилетіли з аеродрому Морозовськ Ростовської області та атакували Херсонську область двома керованими авіаційними бомбами, - йдеться у повідомленні.

Загалом противник застосував 13 дронів-камікадзе "Shahed-136/131", один розвідувальний БпЛА "Гранат-4" та дві КАБ.

Внаслідок протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України знищено 13 повітряних цілей: 12 ударних БпЛА "Shahed-136/131" та один розвідувальний БпЛА "Гранат-4".

Наслідки повітряної атаки на Київ

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що сукупно, усіма силами протиповітряної оборони в районі повітряного простору Києва було виявлено і знищено ворожих 12 БПЛА цього типу.

Внаслідок падіння уламків БПЛА в Святошинському районі виникло загоряння в нежитловій будівлі. Пожежа ліквідована. За уточненими данними - без жертв.

Внаслідок ворожої нічної атаки у триповерховій адміністративній будівлі сталася руйнація будівельних конструкцій на площі 200 кв.м. Також виникла пожежа у двох осередках, загальною площею 70 кв.м, яку пожежники оперативно ліквідували, - повідомили в ДСНС.

Окупанти атакували Днiпропетровщину дронами

Голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак повідомив, що два безпiлотники вiйськовi з повiтряного командування "Схiд" знищили. Ще один - поцiлив по приватному пiдприємству у Днiпрi. Там сталася сильна пожежа. Вогонь охопив 4 тис кв метрiв.

Кiлька годин наші рятувальники приборкували полум'я. Загоряння вже загасили.

Минулося без постраждалих. Це - головне. Бо люди - то наша найбільша цінність. На відміну від окупантів, які для кремлівської верхівки є розхідним матеріалом. Дякую за новий ранок Богові та ЗСУ, - додав Лисак.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?