У Повітряних силах заявили про загрозу використання армією РФ плануючих бомб
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах заявили про загрозу використання армією РФ плануючих бомб

У Повітряних силах заявили про загрозу використання армією РФ плануючих бомб
Джерело:  online.ua

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, злочинна армія РФ почала використовувати під час атак по Україні плануючі бомби. Окупанти скидають їх по кілька десятків на день і це є новою загрозою для українських систем ППО. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про використання окупантами плануючих бомб 

Ніякого затишшя немає. Авіація ворога, на жаль, працює і вчора не раз говорили в новинах, що почали застосовувати бомби плануючі, які можуть летіти десятки кілометрів, до 70 км приблизна відстань. Противник застосовує 10-15 до 20 бомб за день по всій лінії розмежування з літаків Су-35, Су-34, що не входять в зону ураження нашої ППО, і це є для нас нова така загроза, на яку треба оперативно реагувати, - зазначає Ігнат.

Він підкреслив, що наразі в українських військових не має засобів протидії використанню таких бомб.

Тому що щоб ті літаки відігнати якомога далі від наших кордонів нам потрібні далекобійні системи і засоби ППО такі як Patriot і безумовно хочеться нам винищувачів, які можуть застосовувати ракети класу повітря-повітря на великих відстанях, - підкреслив Ігнат.

Армія РФ збільшує кількість атак по Україні із застосуванням плануючих бомб

Бачимо, що активність тактичної авіації останнім часом дещо збільшилась. Є застосування не лише ракет, які можуть летіти на доволі великі відстані, але й керованих авіаційних бомб, які противник починає застосовувати по прифронтових регіонах, -зазначає Ігнат.

Речник ПС ЗСУ також додав, що армія РФ використовує винищувачі Су-30, що є модернізованою версією Су-27, також більш новітній літак Су-35, винищувач-бомбардувальник Су-34 та ударну авіацію – це штурмовики та гелікоптери.

Використовуються бомби ФАБ-500. Це керовані авіаційні бомби ще радянських часів, які дообладнують крилами, і летять вони до цілі по GPS-навігації. Таким чином, російський винищувач Су-35 може не заходити в зону ураження нашої ППО, і за 40-50, а то і більше кілометрів до державного кордону чи лінії бойового зіткнення скидати їх з великої висоти. І вони планують, летять, перетинаючи кордон та завдають ударів по позиціях, - зазначив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?