У повітряний простір Польщі залетів аеростат з Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

У повітряний простір Польщі залетів аеростат з Білорусі

У повітряний простір Польщі залетів аеростат з Білорусі
Джерело:  online.ua

У суботу, 13 травня, у повітряному просторі Польщі зафіксували об'єкт, що залетів з боку Білорусі.

Джерело: Міністерство оборони Польщі

На територію Польщі залетів об'єкт з Білорусі

Радіолокаційний контакт було втрачено на околицях міста Рипін. Оперативне командування ухвалило рішення задіяти чергові Сили територіальної оборони для пошуку невідомого об'єкта.

Центр повітряних операцій зафіксував появу в польському повітряному просторі об'єкта, який влетів з боку Білорусі. Це, ймовірно, спостережний аеростат. Радіолокаційний контакт був втрачений поблизу Рипіна, — йдеться у повідомленні.

У Міністерстві оборони зазначили, що оперативний командувач прийняв рішення направити чергових сил територіальної оборони для пошуку аеростата. Наразі об'єкт не знайшли.

Винищувач РФ перехопив польський літак

5 травня російський винищувач тричі наближався до польського літака прикордонної служби, який бере участь у місії Frontex над Чорним морем в міжнародному повітряному просторі.

Речниця польської прикордонної служби Анна Міхальська повідомила, що російський літак здійснював агресивні та небезпечні маневри.

Під час патрулювання літака Turbolet L-410 польської прикордонної служби під час операції Frontex під командуванням Румунії сталася небезпечна подія в зоні операції, визначеній Румунією, — сказала вона.

За її словами, двомоторний російський винищувач Су-35 без будь-якого радіозв’язку влетів у зону проведення операцій, визначену Румунією, після чого здійснив агресивні та небезпечні маневри – тричі заходив на посадку на польський літак без безпечного відведення.

Під час інциденту польський екіпаж тимчасово втратив контроль над літаком і втратив висоту.

Російський бойовий літак також пролетів прямо перед носом літака, перетнувши його траєкторію польоту на небезпечній відстані. За оцінкою екіпажу, це було близько 5 метрів. Після третього заходу на посадку російський винищувач відійшов від польського літака, — повідомила речниця.

До екіпажу прикордонного літака Turbolet L 410 входять два пілоти та три оператори авіаційної системи – це офіцери 1-го авіаційного відділу Управління авіації прикордонної служби в Гданську.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?