Знайдені в Польщі уламки ракети належать російській Х-55 — Інститут ВПС
Категорія
Світ
Дата публікації

Знайдені в Польщі уламки ракети належать російській Х-55 — Інститут ВПС

Знайдені в Польщі уламки ракети належать російській Х-55 — Інститут ВПС
Джерело:  online.ua

Попередні висновки Технологічного інституту ВПС свідчать, що ракета, знайдена поблизу Бидгоща у Польщі, є російською крилатою ракетою Х-55.

Джерело: RMF FM

Знайдена у Польща ракета належить РФ

Польські ЗМІ повідомляють, що Технологічний інститут ВПС готує експертний висновок предмета, знайденого в лісі поблизу Бидгоща для потреб прокуратури.

Експертиза показала, що знайдена ракета – це ракета Х-55. Ймовірно, вона є російською, оскільки польська армія не має таких ракет.

Якщо інформація про те, що під Бидгощем знайшли ракету Х-55, підтвердиться, це означатиме, що ракета пролетіла над Польщею кілька сотень кілометрів.

Ракети Х-55 належать до класу «повітря-поверхня» з дальністю дії близько 3000 км. Такі ракети можуть бути озброєні ядерними боєголовками.

Поблизу Бидгоща знайшли уламки ракети

27 квітня Міністерство оборони Польщі повідомило, що біля міста Замостя, приблизно за 15 кілометрів від Бидгоща, виявлено «залишки невпізнаного військового об’єкта».

Того ж дня прем'єр-міністр Матеуш Моравецький визнав, що цим об'єктом могла бути російська ракета, запущена під час масованого ракетного удару по Україні в грудні 2022 року.

Під час атаки росіяни нібито втратили контроль над однією з ракет, яку потім помітили в повітряному просторі Польщі.

Раніше повідомлялося, що в грудні над Польщею відстежували об’єкт, який мав залетіти в повітряний простір Польщі з Білорусі.

Після цього інциденту в Польщі шукали невпізнаний об'єкт, але зупинилися через складні погодні умови.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року під час російської ракетної атаки у Польщі впала ракета, вбивши двох людей. У США та НАТО заявили, що ракета належала українській ППО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?