РФ несе повну відповідальність за ймовірне падіння української ракети в Польщі — НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ несе повну відповідальність за ймовірне падіння української ракети в Польщі — НАТО

РФ несе повну відповідальність за ймовірне падіння української ракети в Польщі — НАТО
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що, за попередніми даними, в Польщі впала ракета української ППО, але винна в цьому РФ, оскільки продовжує свою війну проти України.

Джерело: генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу

НАТО припускає падіння української ракети в Польщі

Вчорашній вибух стався коли Росія запустила хвилю ракетних атак по Україні. Розслідування інциденту триває і ми маємо дочекатися завершення. Але у нас немає жодних ознак, що це була навмисна атака. І немає жодних ознак, що Росія готувала напад на територію НАТО, - сказав генсек.

Він додав, що за попередніми висновками, ракета, що впала в Польщі, була використана українською ППО проти російських ракетних атак.

Але я хочу чітко заявити, що це не вина України. Росія несе повну відповідальність, оскільки продовжує незаконну війну проти України, - сказав він.

Столтенберг зазначив, що пріоритетом НАТО залишається надання Україні систем протиповітряної оборони.

НАТО та союзники НАТО надають підтримку Україні. Ми допомагаємо Україні реалізувати право на самооборону, закріплене у Статуті ООН. Звичайно, Україна має право захищатися проти незаконної агресивної війни Росії проти України. І наш головний пріоритет зараз, один із топ-пріоритетів - надати Україні більше систем протиповітряної оборони, - зазначив генсек.

Раніше польський президент Анджей Дуда сказав, що наразі немає жодних доказів, що в країні впала ракета, яку запустили росіяни.

Припускають, що це була ракета ППО С-300 російського виробництва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?