Доказів про навмисний запуск росіянами ракети на Польщу немає — Дуда
Категорія
Світ
Дата публікації

Доказів про навмисний запуск росіянами ракети на Польщу немає — Дуда

Доказів про навмисний запуск росіянами ракети на Польщу немає — Дуда
Джерело:  online.ua

Вибух 15 листопада у Пшеводові у Польщі, в результаті якого загинули двоє людей, не був нападом на Польщу. Про це заявив президент Анджей Дуда перед засіданням РНБО. При цьому він підкреслив, що в трагедії винна Росія, яка завдала масованого ракетного удару по Україні, і, ймовірно, саме українська зенітна ракета, яка була запущена для збиття російської ракети, впала на польському боці кордону.

Джерело: канцелярія президента Польщі

На Польщу ймовірно впала українська зенітна ракета

Дуда зазначив, що на даний час немає доказів того, що цю ракету запустила російська сторона.

У нас немає абсолютно жодної зачіпки чи непрямих доказів, які б дозволили нам стверджувати, що це була атака на Польщу, що ця ракета була навмисно спрямована на територію Польщі, швидше за все, це був нещасний випадок, - сказав Дуда.

За його словами, ймовірно, на територію Польщі впала ракета російського виробництва 1970-х років, але немає доказів того, що її запустила Росія.

Є велика ймовірність, що це була українська оборонна ракета, - сказав президент Польщі.

Прем’єр-міністр Моравецький після зустрічі в Бюро національної безпеки сказав, що більшість доказів вказують на те, що, можливо, цього разу активація статті 4 Північноатлантичного договору не знадобиться.

Сьогодні я можу сказати, що більшість доказів, які ми зібрали на даний момент, вказують на те, що на цьому шляху ескалації, можливо, активація статті 4 цього разу не знадобиться, але цей інструмент все ще в наших руках. Як сказав президент, немає жодних ознак того, що це був напад на територію Польщі. Ймовірно, ми мали справу з дуже прикрою подією, тому що загинули громадяни Польщі, - сказав він.

Він додав, що докази були підтверджені, серед іншого, американськими союзниками, «щоб ми могли сказати, що маємо впевненість у визначенні причин того, що сталося».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?