Як настання зими вплине на хід війни в Україні — прогноз розвідки Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Як настання зими вплине на хід війни в Україні — прогноз розвідки Британії

Як настання зими вплине на хід війни в Україні — прогноз розвідки Британії
Джерело:  online.ua

За словами британських розвідників, настання зими серйозно ускладнить умови для військових у польових умовах, а також вплине на загальну інтенсивність операцій на полі бою.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

Розвідка Британія пояснила, як зміниться хід війни зимою

Міністерство оборони Британії звертає увагу на те, що зміна пори року вплине на умови і російської, і української армії, адже настає період найкоротшого світлового дня та найнижчих температур.

Будь-які рішення Генштабу РФ частково будуть обумовлені настанням зими. Світловий день скорочується до менш ніж 9 годин на добу, порівняно з 15-16 у розпал літа. Це означає менше наступальних операцій та більше статичного, оборонного фронту, - пояснюють британські розвідники.

Окрім того, наголошується, що на рішення на полі бою, зокрема, може впливати доступність приладів нічного бачення.

Фото - twitter.com/DefenceHQ

Також викликом буде холод, і якщо у військових будуть проблеми з зимовою формою та адаптованими до зими умовами проживання, це зі значною ймовірністю буде закінчуватися для них проблемами зі здоров’ям. На додачу, холод майже удвічі скорочує "золоту годину" для успішного виживання тяжкопоранених, - йдеться у звіті Міноборони Британії.

За словами іноземних розвідників, складні погодні умови (дощ, сильний вітер та хуртовини) стануть додатковим викликом для військових у польових умовах, і не лише їхнього комфорту та морального стану, але й спроможності доглядати за зброєю, щоб вона працювала без збоїв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?