У Празі 70 тис людей вийшли на протест проти постачання зброї Україні та санкцій для РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Празі 70 тис людей вийшли на протест проти постачання зброї Україні та санкцій для РФ

У Празі 70 тис людей вийшли на протест проти постачання зброї Україні та санкцій для РФ
Джерело:  online.ua

3 вересня у Празі на антиурядовий протест вийшло 70 тис людей. Серед іншого, вони вимагали припинити постачати зброю Україні та скасувати санкції проти РФ. В уряді заявили, що протест організували проросійські сили.

Джерело: Ceske Noviny

У Празі відбулася антиурядова демонстрація

За даними поліції, близько 70 000 людей зібралися сьогодні на Вацлавській площі в Празі на більш ніж тригодинну демонстрацію проти уряду.

Дехто з протестувальників мав плакати з гаслами проти ЄС, НАТО, прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали, «Зеленого курсу» для Європи та проти відмови уряду співпрацювати з РФ, також були прапори Комуністичної партії Чехії.

Протест під назвою «Чехія на першому місці» був спільною акцією організацій, політичних партій і громадян, які не згодні з поточною політикою і хочуть відставки уряду.

Чеській Республіці потрібен чеський уряд. Уряд Фіали є, можливо, українським, можливо, брюссельським, але точно не чеським, — сказала глава євроскептичного руху «Триколор» Зузана Майєрова Заграднікова.

Вона закликала знизити податки, скасувати санкції проти РФ, та припинити постачання зброї в Україну, тому що «це не чеська війна».

За словами прем'єр-міністра Петра Фіали, захід скликали сили, які мають проросійську орієнтацію, близькі до екстремістів і суперечать інтересам Чехії.

За даними поліції, акція протесту пройшла без серйозних проблем. 28 вересня організатори планують ще одну демонстрацію.

Ми вимагаємо негайної відставки уряду. Ми вимагаємо створення тимчасового уряду експертів і призначення дострокових виборів. Якщо уряд не піде у відставку до 25 вересня, ми оголосимо право протестувати згідно з Конституцією Чеської Республіки на загальнонаціональній демонстрації, – попередили організатори.

Раніше цього тижня організатори демонстрації заявили, що вони хочуть, щоб нинішній уряд пішов у відставку, щоб наслідки енергетичної кризи були пом’якшені, а збитки були усунені.

Вони вимагають звільнення промисловості від залежності від іноземних компаній, а також військового нейтралітету та забезпечення прямих контрактів з постачальниками газу за низькими цінами, особливо з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?