У президента Франції Еммануеля Макрона виявили коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

У президента Франції Еммануеля Макрона виявили коронавірус

У президента Франції Еммануеля Макрона виявили коронавірус
Джерело:  online.ua

17 грудня офіційно стало відомо, що у президента Фарнції Еммануеля Макрона діагностували коронавірус. Цю інформацію вже підтвердила пресслужба Єлисейського палацу. Згідно з останніми даними, які опублікувала команда французького лідера, діагноз був встановлений після тесту, проведеного при появі перших симптомів. Відповідно до чинних санітарних правил Макрон самоізолюється на сім днів, однак він планує виконувати свою роботу віддалено. Наразі представники Єлисейського палацу не уточнили, які симптоми коронавірусної хвороби зафіксували у глави республіки, передає ONLINE.UA.

"У президента республіки сьогодні виявлений позитивний діагноз на COVID-19", — йдеться в офіційному повідомленні команди французького лідера.

Варто нагадати, що уже з 15 грудня у Франції припинили діяти деякі з найжорсткіших карантинних обмежень, однак влада відновила комендантську годину. Відтепер вдень для виходу з дому більше не потрібно буде заповнювати спеціальну форму, вказуючи в ній причину. Окрім того, скасовуються обмеження на пересування між регіонами: йдеться про громадський та приватний транспорт.

"Дітям дозволяється відновити заняття спортом у приміщеннях - залах та басейнах, але з дотриманням заходів безпеки. Заняття надворі, наприклад, для футбольних команд, дозволили ще з кінця листопада. Мешканцям будинків для літніх людей дозволили покидати заклади та їхати в гості до родини. Родичів таких людей водночас просять зробити усе можливе, щоб перед цим не заразитися і не наражати своїх близьких поважного віку на небезпеку, а найкраще - здати тест перед спільною зустріччю", — повідомляють французькі медіа.

Однак влада Франції заявила про відновлення комендантської години, коли виходити з дому дозволено лише з чітко обмежених причин. Вона триває з 20:00 вечора і до 06:00 ранку.

"Усім, кому необхідно кудись йти у цей час, повинні будуть мати при собі форму із зазначенням причини. Виходити для прогулянок та фізичних вправ у цей час заборонено", — сказано в повідомленні.

Проте французам зробили єдиний виняток — Святвечір 24 грудня: вірянам рекомендують збиратися компаніями не більше шести дорослих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команду Еммануеля Макрона сколихнув новий скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?