У Путіна анонсували дії РФ у разі відмови ЄС платити за газ в рублях
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна анонсували дії РФ у разі відмови ЄС платити за газ в рублях

У Путіна анонсували дії РФ у разі відмови ЄС платити за газ в рублях
Джерело:  online.ua

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що офіційна Москва не планує безкоштовно постачати газ у разі відмови європейців платити за паливо у рублях.

Джерело: росЗМІ

Росія розповіла про свої дії у разі відмови ЄС платити за газ в рублях

Журналісти поцікавилися у речника Кремля, що буде робити офіційна Москва разі відмови Європи платити за газ у рублях. За його словами, всі питання "будуть вирішувати в міру їх надходження".

Медіа також запитали, наскільки ймовірно відмова від постачання газу в такій ситуації, Пєсков сказав, що "ми не будемо безкоштовно постачати газ, це однозначно".

Дмитро Пєсков (фото — wikimedia.org)

Це можна сказати з абсолютною впевненістю. У нашій ситуації займатися європейською благодійністю навряд чи можливо та доцільно. Процес поставок дуже і дуже складний, це не покупка якогось товару в магазині, коли ви в магазині щось купуєте та розплачуєтеся. Це і поставки, і оплата, і підведення балансу. Це процес, розтягнутий за часом. Зараз усі модальності якраз опрацьовуються між відомствами, з "Газпромом", а потім уже будуть визначатися чіткі часові межі, - відповів Дмитро Пєсков.

Що важливо розуміти, очільник Кремля Володимир Путін нещодавно наказав уряду, Центробанку та "Газпрому" до 31 березня підготувати доповідь про зміну валюти платежів за постачання газу до так званих "недружніх країн" на рублі.

У ЄС кажуть, що не збираються виконувати вимогу Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?