У Путіна миттєво відреагували на вигнання Познера з Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна миттєво відреагували на вигнання Познера з Тбілісі

У Путіна миттєво відреагували на вигнання Познера з Тбілісі
Джерело:  online.ua

1 квітня команда очільника Кремля Володимира Путіна почала стверджувати, що громадянам Росії "небезпечно їздити до Грузії". Це попередження пролунало після того, як російський телеведучий Володимир Познер змушений був тікати з Тбілісі через жорстку реакцію громадськості.

Джерело: "Эхо Кавказа"

Як на вигнання Познера відреагувала Москва

Першим з коментарем з цього приводу виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

"У Грузії небезпечно для російських громадян. Туди просто небезпечно їздити, і росіяни мають це чітко розуміти", - заявив представник Володимира Путіна.

Також скандальний інцидент прокоментував спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін. Він почав публічно скаржитися, що "радикалізм значною мірою визначає внутрішню політику Грузії".

Окрім того, політик не забув нагадати про жорстку реакцію громадян Грузії на приїзд депутата Держдуми Сергія Гаврилова влітку 2019 року на Міжпарламентську асамблею православ’я.

"Звісно, все це тільки руйнує Грузію. І напередодні літнього туристичного сезону це ще раз демонструє, наскільки небезпечно там перебувати для громадян нашої країни", - заявив Володін.

Чому Познера вигнали з Тбілісі

Ввечері 31 березня у Тбілісі місцеві жителі вийшли протест через приїзд Володимира Познера, який хотів у столиці Грузії відствяткувати свій день народження. З собою він привіз аж 50 осіб - друзів та колег.

За словами протестувальників, телеведучого не можна було пускати на територію Грузії, тому, що він не визнає територіальну цілісність країни.

Вранці 1 квітня Познер був змушений покинути з Грузію раніше, ніж планував - в аеропорт його навіть супроводжувала поліція, щоб захистити від розлючених людей.

Окрім того, відомо, що інспекція оштрафувала готель, де Познер влаштував вечірку, на 10 тисяч ларі (майже 3 тис доларів) за порушення карантинних обмежень.

А от Володимира Познера оштрафували на 2000 ларі (близько 580 доларів).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?