У Путіна назвали причину висилки ще одного іноземного дипломата
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна назвали причину висилки ще одного іноземного дипломата

У Путіна назвали причину висилки ще одного іноземного дипломата
Джерело:  online.ua

На тлі гучного дипломатичного скандалу, який нещодавно сколихнув Європу та РФ, команда очільника Кремля Володимира Путіна оголосила персоною нон грата першого секретаря посольства Албанії у відповідь на висилку з балканської країни російського дипломата через постійні порушення ним протиепідемічних правил. Цю інформацію офіційно підтвердило МЗС РФ 8 лютого, передає ONLINE.UA.

Російські дипломати почали стверджувати, що були вимушені піти на цей крок через висилку з Албанії першого секретаря посольства Росії в Тирані "під абсолютно надуманим приводом". Албанський дипломат повинен покинути Росію протягом 72 годин.

"Дії албанської сторони розглядаємо як провокацію з метою набрати політичні очки в умовах розпочатої в Албанії виборчої кампанії, підіграти антиросійським силам на Заході і заручитися їхньою підтримкою", - заявили в МЗС РФ.

Як уже згадувалося раніше, в середині січня Албанія оголосила персоною нон грата російського дипломата через порушення ним антикоронавірусних заходів. Що важливо розуміти, з квітня минулого року і до останнього часу албанська влада постійно скаржилася на російського дипломата, однак він ігнорував їх зауваження. Високопоставлені представники МЗС Албанії навіть зв'язувалися з послом Росії в Тирані, висловлюючи занепокоєння з приводу постійних порушень працівником дипломатичної місії заходів проти епідемії COVID-19. Варто зазначити, що Албанія не надала детальну інформацію про вчинені порушення.

Не можна також не згадати про те, що 8 лютого офіційно стало відомо, що Німеччина, Польща і Швеція екстрено висилають по одному російському дипломату у відповідь на висилку командою глави Кремля Володимира Путіна дипломатичних працівників трьох країн нібито за участь у протестах за звільнення лідера опозиції РФ Олексія Навального.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після візиту верховного представника ЄС Жозепа Борреля в Москву і переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, результати яких жорстко розкритикували деякі лідери європейських країн, глава дипломатії Євросоюзу різко змінив свою позицію щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?