У Путіна назвали "війною" нові санкції США проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна назвали "війною" нові санкції США проти Північного потоку-2

У Путіна назвали "війною" нові санкції США проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Нещодавно Сенат США затвердив оборонний бюджет Штатів на 2021 фінансовий рік, у якому передбачені нові санкції проти скандального російського газогону "Північний потік-2". Американська влада робить усе можливе, щоб заблокувати завершення будівництва "ПП-2" через давні побоювання, що додаткові потоки російського газу збільшать політичний вплив офіційної Москви на країни Європейського Союзу. На останнє рішення Вашингтону нарешті відреагувала команда очільника Кремля Володимира Путіна. Так, незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано для всіх назвав санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2" одним з елементів гібридної війни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"Це, дійсно, різновид гібридної війни, це використовується як гібридна війна тими ж Сполученими Штатами. Давайте візьмемо санкції проти "Північного потоку" — чиста абсолютно гібридна війна, яка йде як війна, що супроводжується недобросовісною конкуренцією", — заявив представник Володимира Путіна.

Окрім того, Дмитро Пєсков додав, що нові санкції за своєю суттю є рестрикціями, які просто легітимізували з точки зору міжнародного права.

"Ці санкції приймаються за рішенням Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, тобто в цьому контексті ті рестрикції, які вводять проти нас ті ж американці, їх навряд чи можна назвати санкціями, якщо прискіпуватися до букви закону", — поскаржився незмінний речник Кремля.

Варто звернути увагу на те, що таким чином прессекретар Володимира Путіна відреагував на нещодавню заяву російського олігарха Олега Дерипаски, який назвав санкції "знаряддями сучасної гібридної війни" і порівняв їх з "бомбардуванням міст або прямою атакою на держкордони".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що чинний американський президент Дональд Трамп почав погрожувати, що накладе вето на оборонний бюджет, який минулого тижня схвалив Конгрес Штатів. Варто зазначити, що оборонний бюджет США на 2021 рік містить й нові санкції проти російських газопроводів Nord Stream-2 та "Турецький потік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?