У Путіна не побачили нічого поганого в заклику вбивати українців: опублікований документ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна не побачили нічого поганого в заклику вбивати українців: опублікований документ

У Путіна не побачили нічого поганого в заклику вбивати українців: опублікований документ

У міністерстві внутрішніх справ Росії назвали заклик колишнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна до знищення української нації "політичною дискусією".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політолога Сергія Запорізького.
"Отримав відповідь від МВС РФ з приводу мого звернення розглянути на предмет екстремізму слова Гіркіна "українську націю потрібно знищити". Виявилося, що це "дискусія". Ознайомтеся з цим аналітично-експертним шедевром від МВС РФ", - написав він, додавши документи.
Читайте також: Н іщеброд "Новоросії": проблеми бойовика Гіркіна насмішили мережу
Зокрема, у відповіді МВС Росії відзначається, що слова Гіркіна не варто розглядати, як заклики до фізичного знищення українців, адже словосполучення "українська нація" нібито використовується в переносному сенсі.
"В реальності ніяких росіян або українців як політичних націй немає. Тому коли в цьому контексті обговорюється "звільнення", то це треба розуміти як звільнення від міфу (ідеологеми), що дозволяє певні політичні маніпуляції, а не від конкретних людей (або групи осіб). У силу цього це висловлювання треба розцінювати як політичну дискусію, а не як заклики до фізичного знищення", - йдеться в документі.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ігор Стрєлков-Гіркін розповів про своє бачення вирішення конфлікту на Донбасі і викликав бурю глузувань в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?