У Путіна неочікувано почали роздавати Україні поради
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна неочікувано почали роздавати Україні поради

У Путіна неочікувано почали роздавати Україні поради
Джерело:  online.ua

Очільник Міненерго РФ Олександр Новак неочікувано для всіх порадив Україні скорочувати пропускну здатність газотранспортної системи і знижувати витрати на її утримання. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Россия 24, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми ніколи не відмовлялися в цілому від використання цієї газотранспортної системи. Але, звичайно, вона навряд чи буде використовуватися в такому обсязі як раніше, коли через цю газотранспортну систему прокачується близько 90-100 млрд кубічних метрів газу", - визнав він.

Російський чиновник також зазначив, що на газових переговорах піднімалося питання про зношеність ГТС України.

"Там потрібно істотно знизити витрати на її утримання, підвищити ефективність, зменшити пропускну здатність і по суті справи модернізувати на реальний обсяг, який може бути використаний", - каже російський міністр.

Він також додав, що реальний обсяг залежить багато в чому від обсягів споживання газу Європою і від власного видобутку.

"Ми бачимо, що в перспективі імпорт газу як в останні роки буде зростати в Європі. Тому буде затребувана і та інфраструктура, яка добудовується - це Північний потік-2, інфраструктура вже побудована - це Турецький потік. Буде затребувана також і інфраструктура газопроводу Ямал Європа, який йде через Білорусь і Польщу. І я думаю, що і українська інфраструктура теж буде затребувана", - додав Новак.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  офіційний Київ та Москва домовилися,  що з 1 січня обнуляються взаємні претензії і знімаються арешти майна на користь рішень за судовими позовами. З такою гучною заявою виступив очільник російського Міненерго Олександр Новак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?