У Путіна неочікувано заявили про часткове відведення військ від України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна неочікувано заявили про часткове відведення військ від України

У Путіна неочікувано заявили про часткове відведення військ від України
Джерело:  online.ua

29 січня команда очільника Кремля Володимира Путіна офіційно заявила, що війська та авіація Західного військового округу, який межує з Україною, "повертаються до місць базування", оскільки вони, мовляв, закінчили "планову перевірку" боєготовності. Однак наголошується, що поки тактичні навчання та планові заходи не завершені.

Джерело: "Інтерфакс" із посиланням на пресслужбу Західного військового округу РФ

РФ заявила про відведення частини військ від України

Усі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі. У нас продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО, - наголосив командувач військ ЗВО РФ Олександр Журавльов.

За його словами, російські підрозділи бригад зв'язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту уже почали прибувати до пунктів постійної дислокації.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Офіційна Москва стверджує, що після повернення організовано обслуговування озброєння та військової техніки - відбувається поповнення необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, ракет та боєприпасів, витрачених під час тактичних навчань.

У тренуваннях" ЗВО було задіяно понад 1 тисячу військових Першої танкової армії та близько 100 одиниць військової техніки. Під час навчань в Іванівській області розрахунки ракетних комплексів "Іскандер-М" знищили польовий аеродром "противника". Крім того, відпрацьовувалося виведення з-під ракетно-авіаційного удару "противника" надманеврених винищувачів Су-35С, Су-30СМ та бомбардувальників Су-34, - пише російське видання.

Окрім того, наголошується, що авіація, задіяна під час перевірки, уже повернулася на аеродроми базування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?