У Путіна озвучили нові гучні претензії щодо Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна озвучили нові гучні претензії щодо Білорусі

У Путіна озвучили нові гучні претензії щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

Російська влада дорікнула представникам НАТО через ситуацію з Білоруссю, що склалася внаслідок спроб Олександра Лукашенка утримати владу. У Москві стверджують, що країни Альянсу намагаються усіляко зруйнувати їхній союз. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами заступника міністра оборони Андрія Картаполова, НАТО збільшує свою присутність у балтійських країнах.

"НАТО продовжує нарощувати бойовий потенціал і активність в Європі. Розгортання військової інфраструктури НАТО посиленими темпами ведеться в країнах Балтії. Головна мета розширення військової активності — демонтаж військового союзу Білорусі та Росії", - стверджує посадовець.

Він зауважив, натомість російський та білоруський уряд запланували двосторонні військові маневри, які стали відповіддю на розміщення "військ НАТО біля кордонів Союзної держави".

"На противагу розміщенню військ у наших кордонів ми приймаємо відповідні заходи, рік тому успішно провели навчання "Щит Союзу - 2019", а три дні тому завершено планові навчання "Слов'янська братство", в них взяли участь батальйони тактичних груп ЗС РФ і сили спеціальних операцій Білорусі", - підкреслив Картаполов.

Нагадаємо, раніше сам Лукашенко стверджував, що НАТО скупчуються у білоруських кордонів, а безпосередньо Польща хотіла анексувати Гродненську область. Звідки він узяв такі відомості, невизнаний президент не пояснив, однак це суттєво зіпсувало його відносини з сусідами.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 вересня офіційно стало відомо, що команди президента РФ Володимира Путіна та білоруського диктатора Олександра Лукашенка розпочали термінове обговорення дорожніх карт по інтеграції в так званій Союзній державі. Про це розповів посол Білорусі в Росії Володимир Семашко з полів пленарного засідання VII Форуму регіонів Білорусі та Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?