У Путіна позначили ризики початку нової холодної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна позначили ризики початку нової холодної війни

У Путіна позначили ризики початку нової холодної війни
Джерело:  online.ua

Вихід США і Росії з ракетного договору ДРСМД не спровокує початок нової холодної війни, але Москва буде реагувати військовими і технічними засобами на всі загрози.

Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Я не думаю, що ми ведемо мову про розвиток холодної війни. Настала нова епоха, епоха, яка характеризується тим, що США взяли курс на злам всієї системи контролю над озброєннями. Це сумно", - заявив Лавров.

При цьому він запевнив, що Росія не прагне до гонки озброєннь, але відповідатиме на всі дії США. Все це, на думку російського міністра, негативно відіб'ється на безпеці всього світу і різко знизить поріг застосування ядерної зброї.

У той же час президент Росії Володимир Путін після того, як оголосив про вихід РФ з ракетного договору з США, відразу ж повідомив про закінчення випробувань безпілотного підводного апарату "Посейдон" з ядерною енергетичною установкою, яким хвалився ще в минулому році.

У Раді Федерації вважають, що цей ядерний апарат стане зброєю судного дня для Заходу, так як зможе за півхвилини долетіти до мети і поставити на місце американців та європейців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія пригрозила ядерним конфліктом всьому світу, відреагувавши на початок виробництва в США першої партії ядерних боєголовок малої потужності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?