У Путіна придумали, як створювати нові ракети без допомоги України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна придумали, як створювати нові ракети без допомоги України

У Путіна придумали, як створювати нові ракети без допомоги України
Джерело:  online.ua

У Росії відновлюють виробництво легких конверсійних ракет "Рокот", які раніше випускалися з українською системою управління. Після того, як Україна перестала поставляти апаратуру, в Москві вирішили відмовитися від цієї ракетної системи, так як проведення пусків було неможливим. Але тепер вирішили знову випускати "Рокот", тільки на базі нового керування, системи якого візьмуть з балістичних ракет РС-18Б "Стилет", що знімаються з бойового чергування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Міноборони РФ і "Центр Хрунічева", де придумали, як створити ракету "Рокот-2" з російською системою управління на заміну українському "Рокоту" з системою, створеною на харківському підприємстві "Хартрон", вже підписали відповідний контракт. Вони вирішили, що нова ракета буде називатися "Рокот-М".

Відомо, що загальна вартість створення ракет "Рокот-М" складе 3,4 млрд рублів. Створення російської системи управління обійдеться в 690 млн, на розгінний блок "Бриз-КМ-2" і підготовку виробництва до його виготовлення піде 1,45 мільярда, модернізація технічного та стартового комплексов - 450 мільйонів. Також 750 млн витратять на проведення першого пуску ракети.

Нагадаємо, ракета-носій легкого класу "Рокот" призначена для виведення космічних апаратів на низькі навколоземні орбіти. Ракета має три ступені: перші дві є прискорювальних блоками ракети РС-18, а третя - розгінний блок «Бриз-КМ». Носій створений по конверсійній технології на базі міжконтинентальних балістичних ракет РС-18, що знімаються з озброєння. Ракета і носій раніше вироблялися московським "Центром Хрунічева", а система управління для разгонніка випускалася харківським "Хартроном". Перший демонстраційний пуск ракети відбувся 16 травня 2000 року. В останній раз ракета "Рокот" запускалася в кінці грудня 2019 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні розробляють кілька секретних ракетних програм, які знаходяться на особистому контролі президента Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?