У Путіна пригрозили Україні "м'якою силою" просувати "русский мир"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пригрозили Україні "м'якою силою" просувати "русский мир"

У Путіна пригрозили Україні "м'якою силою" просувати "русский мир"
Джерело:  online.ua

Російський режим оголосив Україну невіднятною територією так званого “русского мира” - агресивної ідеології, спрямованої проти сусідів РФ. Речник Кремля Дмитро Пєсков у понеділок, 8 лютого, підтвердив просування цієї ідеології у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами прессекретаря, відповідна тема була обговорена на засіданні Ради безпеки під головуванням Володимира Путіна. Йшлося безпосередньо про підтримку російських співвітчизників.

“Тут Путін сказав про профільне питання, яке було на порядку денному, — це справи “русского мира”. Так, “русский мир” був, залишається і залишатиметься пріоритетною темою для російської держави. Захист цього “мира”, розвиток відносин з цим “миром” і різні механізми підтримки цього “мира”, - наголосив Пєсков.

На уточнювальне питання він підтвердив, Україну досі вважають частиною цієї агресивної концепції.

“Безперечно, в Україні живе дуже багато росіян і російськомовних, вони всі належать до “русского мира”, і культурні, історичні зв'язки, спільні корені заперечувати було б великою дурістю. Ми знаємо, що така лінія — на заперечення цієї спільності — має місце в Україні, але нам це не подобається”, - речник Путіна.

Чому саме у Кремлі вважають співвітчизниками людей, які жодним чином не пов’язані з Росією, які живуть в інших країнах та навіть не подорожують у цьому напрямку, представник президента не пояснив.

Пєсков лише уточнив, що російський режим використовує для просування “русского мира” так звану “м’яку силу”. Ця “сила” жодним чином не суперечить міжнародному праву, Росія буцімто ніколи не користувалася такими методами.

Нагадаємо, російська гібридна агресія проти України триває з 2014 року. Вона поєднує у собі збройне вторгнення у Криму та на Донбасі з тиском на рівні політики, дипломатії, економіки. Також ведеться активна підпільна боротьба на рівні спецслужб і розвідки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національний центр управління та випробувань космічних засобів України зафіксував нові військові об’єкти, які з’являються в окупованому Криму з початку російської окупації. Представники центру вирішили поділитися даними і знімками з українськими громадянами, щоб останні розуміли, що насправді відбувається на анексованому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?