У Путіна відреагували на дані про підготовку до вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на дані про підготовку до вторгнення в Україну

У Путіна відреагували на дані про підготовку до вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

В той час як у мережі ширяться підтверджені супутниковими знімками докази скупчення 90-тисячної армії на кордонах України, вище керівництво Росії заявляє, що стурбоване "провокаційними діями" з боку ЗСУ на Донбасі. Також Кремль ніби-то не виношує жодних агресивних планів щодо України, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Джерело: ТАСС

Він каже, що американські та українські ЗМІ стверджують, що Росія готується до агресії проти України, до нападу, а в РФ стверджують, що Україна ніби-то планує "агресивні дії проти Донбасу".

"Росія не збирається ні на кого нападати, не виношує ніяких агресивних планів. Абсолютно неправильно заявляти про зворотне, абсолютно неправильно будь-які переміщення ЗС РФ по території нашої країни асоціювати з подібними планами. Це не так", - сказав Пєсков.

За його словами, Росія глибоко стурбована ніби-то підготовкою Києва до можливого силового вирішення проблеми.

"Ми стурбовані провокаційними діями з боку ЗС України на лінії зіткнення і підготовкою до можливого силового вирішення проблеми Донбасу", - сказав він.

Росія може повторити грузинський сценарій 2008 року 

Окрім таких авторитетних американських видань, як Washington Post, яке першим оприлюднило побоювання про можливу ескалацію у регіоні, зважаючи на незвичне скупчення російських військ, а також Politico, яке на наступний день наприкінці жовтня опублікувало підтверджуючі ці побоювання супутникові знімки, слово експертам для аналізу ситуації дала британська Financial Times.

На сторінках газети обгрунтували побоювання щодо повторення сценарію 2008 року, коли російські війська увійшли до Грузії. Йдеться як про вторгнення у Україну. так і про загрозу безпеці східних країн-членів НАТО у випадку повномасштабного конфлікту.

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що бойовики "ЛДНР " ініціювали пропозицію про дозвіл призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях "республік" офіційно.

За даними української розвідки, керівництво збройних сил Росії розпочало агітаційну кампанії щодо жителів ОРДЛО, закликають до проходження військової служби у складі російських окупаційних військ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?