У Путіна прямо визнали небажання врегульовувати війну з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прямо визнали небажання врегульовувати війну з Україною

У Путіна прямо визнали небажання врегульовувати війну з Україною
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ РФ прямо оголосили, що президент Володимир Путін не захотів говорити телефоном з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: РИА Новости

За словами міністра Сергія Лаврова, причиною стала неможливість у такому разі уникнути теми війни на сході України.

“Запити, які надходили до недавнього часу стосувалися теми врегулювання на Донбасі. Ми наголошували: це потрібно обговорювати не з нами, а в межах Мінських домовленостей, з Донецьком і Луганськом. Там записано, що ключові етапи врегулювання повинні бути предметом консультацій і узгоджень з Донецьком і Луганськом. Коли говорять, що “назріває неприємна ситуація на лінії зіткнення, і хочуть поговорити з міністром Лавровим або президентом Путіним”, то це не до нас”, - стверджує кремлівський дипломат.

Таким чином Москва знову проігнорувала той факт, що окупаційний режим повністю знаходиться у підпорядкуванні РФ — з точки зору фінансів, постачання зброї та забезпечення живої сили угрупувань.
Лавров додав, з цих самих причин він відмовився контактувати з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

“Це означає, що вони в цьому напрямку своєї діяльності прагнуть переграти Мінські домовленості та представити Росію як сторону конфлікту”, - додав міністр.

Утім, жодна інша країна, яка причетна до врегулювання (як Франція та Німеччина) чи спостерігає за цим процесом (як Сполучені Штати) оцінюють РФ саме як сторону протистояння попри всі спроби Кремля цього уникнути.

Тристороння контактна група, яка регулярно проводить відеоконференції з приводу конфлікту, називається тристоронньою через присутність представників України, Росії та ОБСЄ як посередника. Так звані представники окупаційного режиму буквально були запрошені російською стороною на переговори — попри протести Києва.

Переговори Зеленського та Путіна

Український президент прямо запропонував кремлівському лідеру зустріч з приводу війни, однак той цинічно відмовився. Публічно він спрямував Київ врегульовувати конфлікт виключно з маріонетковими окупантами на сході держави.

Водночас українська сторона вже займається нібито організацією переговорів на рівні лідерів — Зеленським доручив цим зайнятися Андрію Єрмаку, керівнику Офісу президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?