У Путіна різко змінили позицію по Криму і пригрозили Україні та світу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна різко змінили позицію по Криму і пригрозили Україні та світу

У Путіна різко змінили позицію по Криму і пригрозили Україні та світу
Джерело:  online.ua

У Росії шокували черговим рішенням проти України щодо Криму. На цей раз команда російського президента Володимира Путіна вирішила поскаржитися на західних партнерів України в ОБСЄ, які наполягають на проведенні наглядової місії на окупованому півострові. Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич озвучив остаточну позицію Путіна з цього питання і дав зрозуміти, що він категорично проти розміщення СММ ОБСЄ в Криму. Він нахабно заявив, що Крим - "це суб'єкт РФ", і всі "фантазери" з ОБСЄ, які мріють туди потрапити, будуть "приземлені". Про це Лукашевич заявив в інтерв'ю росЗМІ, закликавши ОБСЄ закрити українське питання в частині Криму і "руками не чіпати" півострів, передає ONLINE.UA.

"Українська тематика не йде з поля уваги ОБСЄ вже сьомий рік. У контексті цієї кризи на всій території України була розміщена Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, а не тільки на сході цієї країни. Західні колеги завжди звертають увагу, що на всій території України, включно з Кримом. Ми чітко кожен раз даємо зрозуміти: дорогі друзі, руками не чіпати, Крим - не ваш. Це вже давно суб'єкт Російської Федерації - Крим і місто федерального значення Севастополь. Ще не дуже доходить, але будемо далі "приземляти" фантазерів з їх планами, щоб СММ працювала на кримському напрямку ", - озвучив Лукашевич позицію Путіна по Криму.

Це не перша істерика, яка виникає у режиму Путіна на тлі активних дій України, спрямованих на деокупацію півострова. В офіційній Москві реально злякалися того, що багато впливових країн світу погодилися взяти участь в Кримській платформі, за допомогою якої команда Зеленського сподівається повернути окупований півострів. Найбільше Москву стурбувало рішення брати участь в міжнародному майданчику президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який зробив останнє попередження Путіну і нагадав йому, що Крим є українською територією і Анкара не визнає та ніколи не визнає незаконну анексію українського півострова Російською Федерацією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генерал США пояснив, навіщо Путін захопив Крим і побудував там Керченський міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?