У Путіна розкрили деталі термінових переговорів з Макроном - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розкрили деталі термінових переговорів з Макроном - що відомо

У Путіна розкрили деталі термінових переговорів з Макроном - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна, Сирія та Лівія стали одними з головних тем у переговорах президентів РФ та Франції — Володимира Путіна й Еммануеля Макрона. Вони провели відеозустріч у п'ятницю, 26 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на кремлівську пресслужбу.

Переговори російська сторона почала з нагадування про головну пропагандистську подію року — так званого параду перемоги, який через коронавірус перенесли на 24 червня.

Путін привітав Макрона з досягненнями 75-річної давнини та нагадав про виклики сьогодення — пандемію, тероризм, контроль над озброєнням, зміни клімату та врегулювання конфліктів у згаданих країнах.

"Гадаю, що ми сьогодні обговоримо усе, що я зараз згадав, так чи інакше, поговоримо, звичайно, про зростання вибухового потенціалу у гарячих точках, поговоримо, ймовірно, про проблеми України, Балкан, про ситуацію у Сирії, Лівії — знаю, що вона тебе непокоїть, тривожить", - підкреслив президент країни-агресора.

Натомість Макрон нагадав російському лідеру про важливість контактів для подолання будь-яких криз.

"Потрібно пам'ятати про три завдання. Це створення конкретних умов для нашого діалогу в галузі безпеки — двостороннього, багатостороннього. Також необхідно, щоб у нас був порядок денний криз, зокрема ситуація в Лівії, на Україні й у Сирії. Третє — співпраця на перспективу: охорона здоров'я, економіка, а також захист навколишнього середовища. Захист навколишнього середовища дуже важлива, ти про це сказав", - підкреслив французький політик.

Президент попередньо узгодили реальну зустріч наприкінці літа. Ініціатором виступив Путін, який запросив Макрона до Росії. Той погодився, але чіткої дати не пролунало.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідери Франції та України планують обговорити ситуацію на Донбасі та в Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, перш за все Еммануель Макрон та Володимир Путін обговорюватимуть мінський процес. За його словами, плани щодо переговорів пов’язані з тим, що обидві країни належать до "нормандського формату".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?