У Путіна розлютилися на команду Меркель і погрожують ударом у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розлютилися на команду Меркель і погрожують ударом у відповідь

У Путіна розлютилися на команду Меркель і погрожують ударом у відповідь
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому представниця команди канцлера ФРН Ангели Меркель, міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, виступаючи в Бундестазі, озвучила гучну заяву. Вона закликала всі країни зміцнити свої можливості, щоб говорити з Росією з позиції сили, так як загроза з боку РФ зростає за рахунок того, що російська сторона вклала багато коштів у модернізацію своїх збройних сил і має в своєму розпорядженні нові озброєння. Міноборони РФ зайняло вичікувальну позицію і два дні команда російського президента Володимира Путіна зберігала мовчання, але не дочекавшись ніяких інших заяв німецької влади, які б "поправили" вираження Аннегрет Крамп-Карренбауер, вирішилося на відповідь. У російському оборонному відомстві заявили, що Крамп-Карренбауер поводиться як "учениця початкової школи, яка компенсує незнання предмета гучністю сказаного абсурду". Офіційний представник міноборони Росії Ігор Конашенков також натякнув на Другу світову війну і заявив, що спроби Німеччини діяти в сторону Росії з позиції сили "привели до трагічних наслідків для всього світу, самої Німеччини і німецького народу", передає ONLINE.UA.

"Уже не вперше заяви окремих політиків ФРН з питань діалогу з Росією нагадують спроби школяра молодших класів компенсувати незнання предмета гучністю сказаного абсурду. Аннегрет Крамп-Карренбауер, як і попередниця, демонструє нездатність запропонувати щось значуще для реального зміцнення безпеки в Європі", - відповів Канашенков на заклик Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Таким чином в Міноборони РФ відповіли на слова міністерки оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка закликала говорити з Росією про роззброєння з позиції сили. Про це вона заявила, відповідаючи на запитання одного з депутатів, який зазначив, що європейські країни НАТО виділяють зараз на оборонні потреби в чотири рази більше коштів, ніж Росія, і запитав, на скільки ще повинні вирости ці витрати. Глава Міноборони ФРН також порекомендувала провести з цього приводу переговори з колегами з країн Балтії, Швеції, Центральної та Східної Європи.

"Якщо ми хочемо підійти до переговорів - в тому числі про роззброєння - з позиції сили, ми повинні зміцнити наші позиції. Це теж завжди було доброю традицією німецької зовнішньої політики і повинно залишатися нею в майбутньому", - підкреслила тоді Аннегрет Крамп-Карренбауер.

У Путіна ж попередили, що якщо європейські політики підтримають пропозицію міністра оборони Німеччини і перейдуть на розмови з Росією з позиції сили, то це остаточно поховає конструктивний діалог і стане переднім краєм ризику Третьої світової війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США посилюють військову присутність ближче до російських кордонів, щоб стримувати агресію Росії, зокрема, проти України. Минулого тижня армія США провела військові навчання на території Румунії, куди були перекинуті дві ракетні системи дальньої дії HIMARS. 25 листопада видання Forbes повідомило, що ці установки випустили кілька ракет в Чорному морі, поблизу окупованого Криму, що було посланням для Москви про те, чтот армія США в Європі відновила свою дальнобійну вогневу міць. У команді російського глави Володимира Путіна миттєво відреагували на ситуацію і назвали ракетні пуски США "провокаціями". Окупанти українського півострова заявили, що Крим надійно захищений "сучасними новітніми протиракетними комплексами", які можуть не тільки нейтралізувати будь-який "ракетний сюрприз", і пригрозили США у відповідь нищівним ударом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?