У Путіна розлютилися на нові рішення Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розлютилися на нові рішення Зеленського та Байдена

У Путіна розлютилися на нові рішення Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков публічно почав скаржитися, що р ішення українського лідера Володимира Зеленського про санкції щодо російських каналів не лежить у площині підготовки його зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Окрім того, офіційна Москва також прокоментувала санкції з боку команди глави Білого дому Джо Байдена.

Джерело: "24 канал"

Пэсков заявив, що санкції Зеленського не схожі на підготовку до його зустрічі з Путіним

Глава держави Володимир Зеленський 21 травня пролонгував санкції проти ватажків бойовиків і низки російських медіа. Варто звернути увагу на те, що це санкції на 3 роки проти 138 компаній, серед яких і ЗМІ – "Перший канал", НТВ, "Зірка", ТНТ, "Росія-1", "Росія-24" тощо.

Команда Володимира Путіна не забарилася з реакцією. Речник очільника Кремля Дмитро Пєсков з цього приводу сказав таке (натякаючи на часто обговорювану ймовірну зустріч глав України й Росії):

"Така практика явно не в площині підготовки зустрічі двох президентів", -заявив прессекретар російського президента.

Що важливо розуміти, запроваджені офіційним Києвом санкції передбачають серед іншого блокування активів, анулювання ліцензій та дозволів, заборону на в'їзд представників цих компанії та обмеження торгових операцій.

Команда Путіна ще планує розібратися із санкціями Байдена

Окрім того, Дмитро Пєсков прокоментував санкції Штатів, однак дипломатичніше. Мовляв, перш ніж коментувати, "треба розібратися".

Як уже згадувалося раніше, Білий дім цього ж дня, 21 травня, оголосив про нові санкції проти Росії (власне, суден, які намагаються добудувати "Північний потік-2"). І це також сталося на тлі розмов про підготовку зустрічі Путіна – але з Байденом.

Проте речник Путіна ці обмеження прокоментував дипломатичніше.

"Треба розібратися. У колег все як завжди. Кажуть одне, а роблять інше... Ми подивимося, як нам краще буде", – заявив Дмитро Пєсков, коментуючи ймовірність зриву планованої зустрічі свого патрона з главою Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?