У Путіна "розширили" Росію територіями ще однієї країни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна "розширили" Росію територіями ще однієї країни

У Путіна "розширили" Росію територіями ще однієї країни
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна влаштувала новий скандал на междунардний арені. На цей раз в Держдумі РФ зазіхнули на території Казахстану, які, як вважає глава комітету з освіти і науки та онук голови Ради народних комісарів СРСР В'ячеслава Молотова В'ячеслав Ніконов, стали "великим подарунком Росії" офіційному Нур-Султану. У МЗС Казахстану обурені провокаційним випадом російського політика, який завдав серйозної шкоди союзницьким відносинам двох країн. У дипвідомстві Казахстану вимагають, щоб в Кремлі швидко і адекватно відреагували, а також вжили заходів щодо недопущення надалі заяв такого роду від державних діячів Російської Федерації. У МЗС Кавзахстана також вручили ноту протесту тимчасовому повіреному в справах Росії Олександру Комарову, в якій нагадали команді Путіна, де кордони Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу зовнішньополітичного відомства Казахстану.

"Заступник міністра закордонних справ Казахстану Марат Сиздиков висловив здивування з приводу висловлювань на Першому каналі Голови Комітету з освіти і науки Державної Думи Російської Федерації В'ячеслава Ніконова про те, що «територія Казахстану - це великий подарунок з боку Росії». Почастішали провокаційні випади деяких російських політиків щодо Казахстану, вони завдають серйозної шкоди союзницьким відносинам між нашими державами. МЗС РК очікує адекватної оцінки російською стороною подібних висловлювань і закликає вжити заходів щодо недопущення надалі заяв такого роду від державних діячів Російської Федерації ", - відреагувала влада Казахстану на новий випад з боку Росії.

Важливо відзначити, що і сам Путін часто міркує про те, що колишні республіки СРСР отримали в "подарунок" історичні російські землі. Він вважає і говорить про це публічно, що при створенні Радянського Союзу багато республік, що увійшли до його складу, "отримали величезну кількість російських земель" і "традиційних російських історичних територій". При цьому при виході зі складу СРСР, на думку Путіна, кожної з цих республік потрібно було "виходити з чим вона прийшла" і не "тягнути з собою подарунки від російського народу". Одночасно з цим Путін постійно підкреслює, що окупація Криму Росією в 2014 році "була демократичним вибором населення півострова", так як "Крим завжди був російським, навіть з юридичної точки зору".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін анонсував розширення територій Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?