У Путіна цинічно відповіли на заяви команди Зеленського - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна цинічно відповіли на заяви команди Зеленського - що сталося

У Путіна цинічно відповіли на заяви команди Зеленського - що сталося
Джерело:  online.ua

Паспорти РФ на окупованому Донбасі — це свідчення про відповідь населення Києву, вважають у Кремлі. З такою зухвалою заявою виступила речниця МЗС Росії Марія Захарова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її публікацію у Facebook.

Прессекретарка перш за все звернула увагу на те, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав ці паспорти "фількіною грамотою". Попри використання цього виразу у переносному значенні вона вирішила нагадати історію його походження.

За її словами, "фількіна грамота" - це листи митрополита Філіппа II про звірства царських опричників. Назвав їх так Іван Грозний. Зараз митрополита, вбитого Малютою Скуратовим, поважають як святого.

"Тож паспорти "ДНР/ЛНР" не такі прості, як здаються. Вони не тільки дали можливість їх власникам вільно перетинати кордон з Росією у період обмежень, викликаних пандемією, але стали історичним свідченням відповіді жителів Донбасу на багаторічні звірства київського режиму", - вважає Захарова.

Вона не пояснила, про які "звірства" йдеться. Цікаво, що напередодні ватажки "ЛДНР" відмовилися частково відкривати свої блокпости, а послаблення обмежень на українських КПВВ перетворилося на односторонню "провокацію". Свою позицію окупанти пояснили бажанням зберегти людей від коронавірусу.

Водночас, як можна бачити з заяви речниці, для російського кордону обмежень майже немає, хоча у країні підтвердили понад пів мільйона випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ називає паспорта РФ на Донбасі фількіною грамотою і нікчемними папірцями, але закликає не засуджувати та вдумливо оцінювати рішення українців отримати ці "документи". Глава українського МЗС Дмитро Кулеба нагадує, що Росія грубо порушує міжнародне право, видаючи свої паспорти на Донбасі, але багатьом місцевим жителям ОРДЛО доводиться їх отримувати під тиском окупантів, яких опікає Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?